Publisert

AquaCool U1-Flex

Elektronisk tappekran for isvann eller kullsyrevann

AquaCool’s nye serie med «under benk» modeller gir deg valgfri konfigurasjon av tappekranen. Ønsker du en elegant kran som betjenes med berøringsknapper – eller er det mer hensiktsmessig med en manuell kran som du styrer selv?

Uansett hvilken tappekran du ønsker, så har du inni benken en kompakt og kraftig kjøleenhet, som sørger for at du og dine kollegaer kan tappe iskaldt stillvann, eller forfriskende kullsyrevann. Rett i glasset, flasken eller karaffelen.

Sammen med kjøleenheten ligger filter som sørger for å rense kranevannet slik at det blir som reneste kildevann. For å holde kostnadene lave, så brukes et filtersystem hvor filterbytte er enkelt. Du trenger ikke verktøy, eller å kople fra maskinen for å foreta service: Vri ut det gamle filteret, og sett inn det nye.

Kjølemodulen har stor kapasitet, og sørger for en rask nedkjøling av vannet til 4°C – som også er optimal temperatur for kullsyreblanding. Med sin kompakte størrelse (19x36x44 cm), er det lett å finne plass til enheten inni benkeskapet. Om du ønsker elektronisk kran, så er det godt å vite at kontrollenheten til denne er liten, og at den kan plasseres uavhengig av kjølemodulen. Det gjør at dette oppsettet kan plasseres der tradisjonelle under-benk systemer ikke får plass.

Be om pristilbud her.

Publisert

AquaCool Sport 2

Elegant drikkevanndispenser med kaldt still/sodavann. Varmt vann for kaffe, te etc...

Aquacool Sport 2.

Konstruert for å gi godt drikkevann dag etter dag, år etter år. Iskaldt og forfriskende drikkevann, med eller uten kullsyre. Eller varmt vann for te, kaffe eller andre varmdrikker.

Egenskaper og fordeler:

  • Integrert UV-behandling for å fjerne bakterier og mikroorganisker fra vannet.
  • Ekstra kraftig konstruksjon som tåler hyppig bruk og høy belastning.
  • Isbank
  • Berøringspanel
  • Frittstående gulvmodell eller benkemodell
  • Elektriske stengeventiler for å eliminere unødvendig drypping
  • Plass til store glass og drikkeflaske
  • Skoldesikring/ Barnesikring på varmtvann
  • Enkelt filterbytte reduserer vedlikeholdskostnadene.

Klikk her forKontakt oss mer informasjon

Med sokkel

Med et tilpasset underskap kan maskinen plassere uavhengig av bord eller benk.

Farge: Grafitt. (avviker fra bildene)

Benkemodell

Sett den rett på benken, eller der du ønsker tilgang til godt og forfriskende drikkevann.

Ta kontakt for priser og tilgjengelighet.

Tekniske spesifikasjoner:

Strømforsyning50/60Hz – 230V
Kaldt vann90 kopper pr time ( 4°c-16°c)
Varmt vann60 kopper pr time (92°c-96°c)
Vekt (avhengig av konfigurasjon)Gulvmodell: 20 – 30 kg
Benkemodell: 18 – 28kg
StørrelseGulvmodell: H133cm B32cm D37cm
Benkemodell: H42cm B32cm D37cm
RensemetodeKarbonblokk-filter mot partikler, klor og annen usmak.
UV-desinfeksjon som tilleggsutstyr.
Publisert

Desinfisering AquaCool T-8

For å foreta en full innvendig desinfisering, så følg denne prosedyren:

Bruk en tom filterpatron, med påfyllingsmutter. Selve rensen foretas med å skru av toppen på filterpatronen. Denne må fylles med ca ½ liter hydrogenperoksid 3% Dette kan kjøpes på apotek. Dersom dere har dette i hus, i kraftigere styrke, så kan det brukes, men ta hensyn til om den er sterkere, og spe dette ut med vann for å få tilsvarende styrke som leveres fra apotek. Sett på toppen, og sett filterpatronen inni maskinen på samme måte som et vanlig filter. Deretter tappes det av 3 dl vann fra maskinen. Vent 5 minutt, og tapp igjen 3 dl. Denne skyllingen repeteres totalt 4 ganger.

Til slutt trenger du en blanding med 2/3 hydrogenperoksid 3% og 1/3 vann. Du trenger 20 ml, og fyller dette på en liten skylleflaske, hvor det monteres en tynn og fleksibel plastslange. Denne plastslangen skal stikkes inn i tappepunktet på maskinens front. Ser du på den, så er det to åpninger, plastlangen skal inn i venstre åpning, og neste helt inn, dvs inn til festet på skylleflasken. Det er sikkert lettere å forstå, når du får delene tilsendt. Klem sammen skylleflasken, slik at innholdet presses inn i maskinen, tøm hele flasken. Det vil renne noe ut fra tappepunktet når du holder på.

Så er det å sette i en vanlig filterpatron, og skylle godt igjennom maskinen. Skyll minimum 4 – 5 liter, med intervaller på ca ½ liter.

VIKTIG – Ivareta egen sikkerhet:

Selv om 3% styrke av hydrogenperoksid er «konsumentstyrke» – så må det utvises forsiktighet ved bruk og håndtering. Bruk egnet verneutstyr, minimum hansker og briller. Pass på at ingen kan bruke maskinen når den står med rensemiddelet, slik at de drikker dette ved en feiltakelse.

Ta vare på renseutstyret, i tilfelle fremtidige vannprøver viser at det er nødvendig å foreta en ny desinfisering.

Publisert

Brukte filterpatroner

Kort og greit: Brukte filter kasseres som restavfall.

Det er en del vann inni filterpatronene, og når tekniker har foretatt bytte, så legges ofte filterpatronen i vasken, slik at det får renne av seg før det kasseres. Da unngås mye vannsøl i bossbøtta. Når du finner slike filter i vasken, så kan det altså trygt kasseres.


Used filter cartridges can be thrown away.

The technician will usually place the used filter cartridge in the sink, to avoid water spill and mess around the wastebin. When you find it, and it’s not draining water, feel free to throw it in the wastebin for “restavfall.”

Publisert

Gratis vanndispenser?

Med dagens strømpriser, så passer det å minne på hvor mye strøm som kan spares når du har en vanndispenser med energisparing.

Med mer enn 1400 kWh besparelse over 5 år, og en heftig strømpris, så blir maskinen på en måte gratis; det bedriften sparer i strøm, dekker kostnaden på maskinen og vel så det.

Likevel, vi håper at strømprisen kommer ned på et mer edruelig nivå. Det kommer nok både bedrifter og private til gode. Energibesparelsen fra vanndispenseren er likevel en ekstra bonus, uansett strømpris.

Publisert

Service AquaCool T-8

Enkelt – når du kan det. Her ser du hvordan.

Serviceintervall:

Anbefalt skiftintervall for filterpatron er 6 måneder, og for uv-lampen 12 måneder. Maskinen varsler i displayet når dette skal skiftes.

Filterbytte

Steng av vanntilførselen, og trykk på kaldtvannknappen. Dette fjerner vanntrykket rundt filteret, og gjør det enklere å løsne og sette inn. Løft av toppdekselet. Vri filterpatronen 1/2 omdreining mot urviseren, og trekk den rett opp.

Ved montering av nytt filter: Pass først på at filteret kommer helt ned i bunnen av filterholderen. Toppen på filteret skal ligge ca 3 mmm under toppdekselet. Vri det deretter med urviseren 1/3 omdreining til det låses fast. Etter 3 – 4 sekund forsvinner meldingen «FILTER REMOVED» hvis filteret er på plass.

Hvis maskinen er plassert slik at den må flyttes, så pass på at vannslangen ikke belastes.

Etter filterbytte, åpnes vanntilførselen, deretter bør det skylles ca 5 – 10 liter vann igjennom
maskinen. Det vil komme en del luft fra utløpet under spyling, etter 2 – 3 liter vann normaliseres dette.

UV-lampe

UV-lampen er låst på plass med et lite plastklips. Bruk verktøyet som fulgte med maskinen, eller et lite skrujern, og dytt ut låseklipset mens du vrir lampen mot urviseren ca en kvart omdreining. Lampen trekkes rett opp. Pga pakningen ved holderen, så må du bruke litt ekstra kraft den siste biten. Trekk alltid rett oppover, ikke bend lampen på noen måte.
Den nye lampen dyttes på plass, og vris med urviseren, slik at låseklipset smetter på plass. Den passer bare en vei, og kan ikke settes feil.

Nullstill varsel:

Husk å fortelle maskinen at du har byttet filter og lampe. Se menyen under «replacement.«

Det finnes en liten videosnutt som viser hvordan filter og lampe byttes, samt hvordan varselet i displayet kan nullstilles. Videoen ser du ved å trykke her.

Utskrift:

Publisert

Bartekampen 2021

Støtt prostatakreftforeningens kamp mot prostatakreft.

Vi har donert 2 stk T-8 drikkevanndispensere, der salgssummen i sin helhet går til Bartekampen. Støtt 2 gode saker på en gang: Din bedrifts velvære, og Prostatakreftforeningen. Vanndispenserne ligger i nettbutikken – er du klar til å legge inn en bestilling?

Trenger dere ikke ny dispenser nå, så er det fortsatt mulig å støtte denne innsamlingen. Gå til https://innsamling.bartekampen.no/participant/bartekampen-2021 og registrer din støtte der. Vi har satt et lavt mål på innsamlingen, når vi dette målet, så doneres ytterligere en dispenser til denne innsamlingsaksjonen. Du kan med andre ord doble ditt bidrag på denne måten. Sørg derfor for å dele dette innlegget med dine venner og kollegaer.

Husk også på deg selv – om du er mann: Prostatakreft er den vanligste kreftformen i Norge. Tidlig diagnose redder liv!

Publisert

AquaCool Sodatopp

AquaCool Sodatopp: Kompakt bordmodell med iskaldt stillvann eller kullsyrevann. Ideell for små og mellomstore virksomheter.

Filter og kullsyreflaske er plassert bak frontdekselet. Dette trekkes enkelt av, slik at bytte av filter og gass kan gjøres uten verktøy.

Denne modellen er meget lydsvak, og har god kapasitet. Kulden magasineres i en isolert aluminiumsblokk, som har direkte kontakt med vannrøret. Derved unngås bruk av «isbank» – vannet kjøles raskt ned, og innhentingstiden etter bruk blir kort.  Den effektive kjølemetoden gjør at maskinen kan bruke en mindre, og strømgjerrig, kompressor, sammenlignet med tilsvarende modeller.

Størrelse: 18 x 43 x 43 cm (bredde x dybde x høyde)
Spenning: 230V 50/60 hz
Effekt: 75 W

Be om tilbud her.

Publisert

Berøringsfri betjening

Etter ønske fra brukere, så har vi utviklet berøringsfri betjening. Modellen AquaCool Classic kan leveres med sensor for henholdsvis varmt og kaldtvann, slik at det kan tappes vann uten å måtte ta på selve dispenseren.

Dette kan leveres som tilleggsutstyr på AquaCool Classic.

Publisert

Koronavirus

Heldigvis: Sannsynligheten for at det er coronavirus i vannet du tapper i vanndispenseren, er omtrent null.

Det er mye som tyder på at viruset overlever lenge (flere dager) på overflaten av plast og metaller. Som presisert av FHI, så er derfor god håndhygiene et av de viktigste tiltakene for å unngå så spre eller få smitte. Det vil også være lurt å tørke av betjeningsknapper, og dekslene, regelmessig. Bruk en mild desinfiserende såpe, eller et tørkepapir fuktet med sprit. NB: Unngå bruk av desinfeksjonsmidler for hender, da disse ofte har tilsatt glyserol eller annet fuktighetsbevarende.

Modeller med touchpanel er tette, og tåler litt mer fuktighet, men på modeller med vanlige knapper (T6 og T7), så pass på at det ikke brukes så mye væske på tørkepapiret at det renner inn bak knappene og skader elektronikken.

Selv om du tar av drikketuten ved fylling av flasker, så vær så forsiktig som mulig, slik at ikke flasken kommer borti maskinen.

Til tross for mange restriksjoner i landet, så ser det ut til at logistikken fungerer som den skal. Vi får inn nye drikkevanndispensere som planlagt, og kan levere disse uten forsinkelser.