Publisert

Brukte filterpatroner

Kort og greit: Brukte filter kasseres som restavfall.

Det er en del vann inni filterpatronene, og når tekniker har foretatt bytte, så legges ofte filterpatronen i vasken, slik at det får renne av seg før det kasseres. Da unngås mye vannsøl i bossbøtta. Når du finner slike filter i vasken, så kan det altså trygt kasseres.


Used filter cartridges can be thrown away.

The technician will usually place the used filter cartridge in the sink, to avoid water spill and mess around the wastebin. When you find it, and it’s not draining water, feel free to throw it in the wastebin for “restavfall.”

Publisert

Gratis vanndispenser?

Med dagens strømpriser, så passer det å minne på hvor mye strøm som kan spares når du har en vanndispenser med energisparing.

Med mer enn 1400 kWh besparelse over 5 år, og en heftig strømpris, så blir maskinen på en måte gratis; det bedriften sparer i strøm, dekker kostnaden på maskinen og vel så det.

Likevel, vi håper at strømprisen kommer ned på et mer edruelig nivå. Det kommer nok både bedrifter og private til gode. Energibesparelsen fra vanndispenseren er likevel en ekstra bonus, uansett strømpris.

Publisert

Service AquaCool T-8

Enkelt – når du kan det. Her ser du hvordan.

Serviceintervall:

Anbefalt skiftintervall for filterpatron er 6 måneder, og for uv-lampen 12 måneder. Maskinen varsler i displayet når dette skal skiftes.

Filterbytte

Steng av vanntilførselen, og trykk på kaldtvannknappen. Dette fjerner vanntrykket rundt filteret, og gjør det enklere å løsne og sette inn. Løft av toppdekselet. Vri filterpatronen 1/2 omdreining mot urviseren, og trekk den rett opp.

Ved montering av nytt filter: Pass først på at filteret kommer helt ned i bunnen av filterholderen. Toppen på filteret skal ligge ca 3 mmm under toppdekselet. Vri det deretter med urviseren 1/3 omdreining til det låses fast. Etter 3 – 4 sekund forsvinner meldingen «FILTER REMOVED» hvis filteret er på plass.

Hvis maskinen er plassert slik at den må flyttes, så pass på at vannslangen ikke belastes.

Etter filterbytte, åpnes vanntilførselen, deretter bør det skylles ca 5 – 10 liter vann igjennom
maskinen. Det vil komme en del luft fra utløpet under spyling, etter 2 – 3 liter vann normaliseres dette.

UV-lampe

UV-lampen er låst på plass med et lite plastklips. Bruk verktøyet som fulgte med maskinen, eller et lite skrujern, og dytt ut låseklipset mens du vrir lampen mot urviseren ca en kvart omdreining. Lampen trekkes rett opp. Pga pakningen ved holderen, så må du bruke litt ekstra kraft den siste biten. Trekk alltid rett oppover, ikke bend lampen på noen måte.
Den nye lampen dyttes på plass, og vris med urviseren, slik at låseklipset smetter på plass. Den passer bare en vei, og kan ikke settes feil.

Nullstill varsel:

Husk å fortelle maskinen at du har byttet filter og lampe. Se menyen under «replacement.«

Det finnes en liten videosnutt som viser hvordan filter og lampe byttes, samt hvordan varselet i displayet kan nullstilles. Videoen ser du ved å trykke her.

Utskrift:

Publisert

Bartekampen 2021

Støtt prostatakreftforeningens kamp mot prostatakreft.

Vi har donert 2 stk T-8 drikkevanndispensere, der salgssummen i sin helhet går til Bartekampen. Støtt 2 gode saker på en gang: Din bedrifts velvære, og Prostatakreftforeningen. Vanndispenserne ligger i nettbutikken – er du klar til å legge inn en bestilling?

Trenger dere ikke ny dispenser nå, så er det fortsatt mulig å støtte denne innsamlingen. Gå til https://innsamling.bartekampen.no/participant/bartekampen-2021 og registrer din støtte der. Vi har satt et lavt mål på innsamlingen, når vi dette målet, så doneres ytterligere en dispenser til denne innsamlingsaksjonen. Du kan med andre ord doble ditt bidrag på denne måten. Sørg derfor for å dele dette innlegget med dine venner og kollegaer.

Husk også på deg selv – om du er mann: Prostatakreft er den vanligste kreftformen i Norge. Tidlig diagnose redder liv!

Publisert

AquaCool Sodatopp

AquaCool Sodatopp: Kompakt bordmodell med iskaldt stillvann eller kullsyrevann. Ideell for små og mellomstore virksomheter.

Filter og kullsyreflaske er plassert bak frontdekselet. Dette trekkes enkelt av, slik at bytte av filter og gass kan gjøres uten verktøy.

Denne modellen er meget lydsvak, og har god kapasitet. Kulden magasineres i en isolert aluminiumsblokk, som har direkte kontakt med vannrøret. Derved unngås bruk av «isbank» – vannet kjøles raskt ned, og innhentingstiden etter bruk blir kort.  Den effektive kjølemetoden gjør at maskinen kan bruke en mindre, og strømgjerrig, kompressor, sammenlignet med tilsvarende modeller.

Størrelse: 18 x 43 x 43 cm (bredde x dybde x høyde)
Spenning: 230V 50/60 hz
Effekt: 75 W

Be om tilbud her.

Publisert

Berøringsfri betjening

Etter ønske fra brukere, så har vi utviklet berøringsfri betjening. Modellen AquaCool Classic kan leveres med sensor for henholdsvis varmt og kaldtvann, slik at det kan tappes vann uten å måtte ta på selve dispenseren.

Dette kan leveres som tilleggsutstyr på AquaCool Classic.

Publisert

Koronavirus

Heldigvis: Sannsynligheten for at det er coronavirus i vannet du tapper i vanndispenseren, er omtrent null.

Det er mye som tyder på at viruset overlever lenge (flere dager) på overflaten av plast og metaller. Som presisert av FHI, så er derfor god håndhygiene et av de viktigste tiltakene for å unngå så spre eller få smitte. Det vil også være lurt å tørke av betjeningsknapper, og dekslene, regelmessig. Bruk en mild desinfiserende såpe, eller et tørkepapir fuktet med sprit. NB: Unngå bruk av desinfeksjonsmidler for hender, da disse ofte har tilsatt glyserol eller annet fuktighetsbevarende.

Modeller med touchpanel er tette, og tåler litt mer fuktighet, men på modeller med vanlige knapper (T6 og T7), så pass på at det ikke brukes så mye væske på tørkepapiret at det renner inn bak knappene og skader elektronikken.

Selv om du tar av drikketuten ved fylling av flasker, så vær så forsiktig som mulig, slik at ikke flasken kommer borti maskinen.

Til tross for mange restriksjoner i landet, så ser det ut til at logistikken fungerer som den skal. Vi får inn nye drikkevanndispensere som planlagt, og kan levere disse uten forsinkelser.

Publisert

Service T-8

Bytte av filterpatron og UV-lampe på AquaCool T-8 gjøres raskt og enkelt, uten bruk av verktøy, og uten av maskinen må koples fra vann eller strøm.

Tips: Om filterpatronen er vanskelig å få løs, steng da av vannkranen og tapp vann fra maskinen, slik at vanntrykket forsvinner fra filterhuset.

Tips: Hvis du ikke får på plass det nye filteret, sjekk denne videofilmen: https://youtu.be/GHG47XQpHvE

Publisert

Installasjon T-8

  • Kople til vann og strøm
  • Fyll opp vanntankene
  • Still inn brukerparameter
  • Skyll igjennom ca 10 liter vann.

Publisert

AquaCool T-8

T-8 drikkevanndispenser: Koples rett på vannettet, og et flertrinns filtersystem med kraftig UV-lampe sørger for rent og forfriskende drikkevann på en trygg måte.

  • En fargeskjerm informerer om maskinens status, og minner også på når det må byttes filter. T-8 kommer med energisparing, og reduserer automatisk temperaturen i varmtvanntanken når maskinen ikke er i bruk.
  • Touchknapper for rask fylling av glass eller flasker.
  • Varmtvann (92°C) med «kokefunksjon» som gjør at du kan få tilnærmet kokende vann i løpet av noen sekunder.
  • Effektiv kjølekompressor gir kaldt vann til mange brukere.
  • Både filterpatron og uv-lampe byttes raskt og lettvint, uten at du trenger å kople maskinen fra vann eller strøm.
  • T-8 lagerføres i svart og sølv-grå.

Klikk her for tilbud.

Tekniske data:
Størrelse: 32.5cm H x 35cm D x 30cm B
Strømtilkopling: 220 – 240V 50/60Hz
Strømforbruk (max):  1700W
Vekt: 14 kg.
Filter: 0.5 micron sølvimpregnert filter med karbonblokk
UV sterilisering: 11 Watt, plassert i kjøletank.